Sunday, April 19, 2009

Ahad Indah

Hampir seminggu aku tidak menulis. Rindunya. :woooh:

Aku baru diberitahu bahawa aku dan kawan-kawan akan menerima bos baru mulai esok. Aku harap kami boleh bekerjasama. Insyaallah. Doakan kami ya?

Haha! Perasaan yang sama masih lagi bertenggek di hati ini. Dalam tulisan ku yang lalu, aku ada menyatakan yang aku harap dia rasa apa yang aku rasa. Dia telah menyatakannya kepadaku. Hatinya merasai apa yang aku rasa. Walaupun pengakuannya bukan secara berhadapan (face-to-face). Tapi itu sudah cukup untukku. Terasa macam lawak jenaka pula bila perkara ini berlaku kepadaku. Aku tidak mahu berceloteh panjang di sini. Nanti, orang akan katakan yang tulisanku semakin jiwang. Oh tidak!:sweaty:

----------------------------------------------

For my friends who want to read and enjoy my writing, but you couldn't because of the language barriers, just drop me a comment or just shout at the box. I will try to respond as soon as I can. Love you guys. :wave:
------------------------------------
Aku sangat sukakan huruf Q
------------------------------------

Friday, April 10, 2009

Bahagiakah aku?

Aku selalu perasan entri-entri yang aku poskan sebelum ini, sering dipenuhi dengan kesedihan::(, kemarahan:sobrakana:, kegeraman :anoto:, tekanan :sakit: dan pelbagai lagi aura negatif setan. Aku dalam proses untuk mengubah persepsiku terhadap perkara-perkara yang berlaku di kala ini. Aku sangat berharap aku mampu memenuhkan diri aku dengan unsur-unsur positif supaya aku sentiasa gembira dalam mengharungi onak duri hidup ini. Doakan aku ya, sahabat-sahabat. :okay:

Sejak kebelakangan ini, aku perasan ada perasaan baru yang wujud dalam hatiku. Aneh benar rasanya. Jujur kukatakan, sebelum ini perasaan sebegini tidak pernah menjengah. Aku kurang pasti apa yang aku rasa tatkala ini. Mungkin, hatiku sudah mula terusik? Haha! Teringat aku dengan kata-kata Phyde satu ketika dahulu, "awak ni, hati kering..." Phyde masih ingat lagi tak? Aku tersenyum sendiri dengan bait-bait itu. Aku rasa, hatiku kini sudah lain dari biasa. Keadaanku sendiri, memang lain. Aku dapat merasakannya.

Di mana saja aku, aku pasti teringatkannya. Ofis. Rumah. Pasaraya. Kantin. Sebelum tidur. Bangun tidur. Aduh, gawat aku dengan keadaan begini. Aku tidak pernah berada dalam situasi ini. Gawat-gawat. :sweaty:

Adakah dia pun sama denganku? Kadang-kadang aku tidak mengerti dengan signal atau body language yang disampaikannya. Mungkin aku terlalu naif dengan perkara sebegini. Haha! Tapi aku mengharapkan dia rasa apa yang aku rasa. :blush:

------------------------------------
Aku sangat sukakan huruf Q
------------------------------------

Sunday, April 5, 2009

tajuk ape yang sesuai untuk entri ini?

Sekarang ni aku suke menulis dalam bahasa ibunda ku sendiri pula. Aku senang mengekspresikan perasaanku melalui bait-bait Bahasa Melayu. sembah

Sejak kebelakangan ni, aku selalu berasa tertekan. Aku bukan seorang yang suke menceritakan apa yang kupendam dalam hati ini. Aku teringat kata-kata Phyde, luahkan aje dalam blog. Sekurang-kurangnye, kurang sikit beban dalam hati. Aku cuba. Bukan aku tidak cuba. Tapi aku tak berjaya. Masih terasa bagaikan ada sebiji batu besar melekat dalam hati ini. Clavriene, aku rasa kamu tahu apa yang aku perkatakan sekarang ini.:wala:

Sejak dari pertengahan bulan Mac lalu, aku tidak lalu makan. Mungkin tempias yang kuterima membuatkan aku hilang selera makan. Sehingga sekarang. Aku hanya temankan sahabatku untuk makan pagi & tengah hari. Kemudian, ada satu-satu masa, aku berasa sangat tertekan sehingga aku katakan pada rakan sekerjaku yang aku mahu berhenti. Aku tidak mampu lagi. Mereka yang faham akan situasi ku cuba menenangkan aku. Terima kasih kawan. Aku pernah menghantar sms pada ibuku, "Mak, rasa tertekan sangat-sangat." :puppyeyes:Ibuku pernah meyuruhku berhenti jika aku tidak sanggup lagi berhadapan dengan semua ini. Aku sering memberikan jawapan yang sama, "Mak, selagi saya mampu, saya akan teruskan. Jika saya tidak mampu lagi, saya akan tarik diri."

Dahulu aku selalu melihat kawan-kawanku menangis tiba-tiba akibat tekanan. Kali ini aku sedang melalui fasa itu. Menangis tanpa kusedari. Tuhan, bantu aku. Untuk teman serumahku, terima kasih kerana ambil berat. Aku sayang kamu.

Buat sahabat-sahabat, aku sayang kalian selamanya.:inlove:

------------------------------------

Buat sahabatku, Cik Salihah Ismail, Selamat Hari Lahir. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Insyaallah.

p/s: aku tahu kamu sangat sukakan keroppi sengihnampakgigi

------------------------------------
Aku sangat sukakan huruf Q
------------------------------------