Saturday, October 30, 2010

senarai semak

Selalu smsü

Selalu callü

Selalu check dan komen mukabuku kamu - ü

Selalu check blog kamu - ü

Selalu ambil tahu tentang kamuü


Aku rasa aku sudah cuba lakukan yang terbaik untuk kamu. Aku harap kamu jua mampu berbuat begitu. Tidak begitu rumit untuk kamu kan?


Selepas ini tolong hindari persepsi negatif ciptaan kamu. Tidak ada faedahnya bertegang leher disebabkan perkara kecil. Cuba berbincang. Elakkan makan hati. Lebih baik kita makan nasi. Lagi best!


Tuesday, October 26, 2010

tanda kertas

Operasi menanda kertas jawapan murid-murid telah bermula. Hoyeh!Pening dengan jawapan mereka. >.<


Sunday, October 24, 2010

Karnival Unit Beruniform

Semalam sekolah aku telah mengadakan Karnival Unit Berunifrom. Macam-macam aktiviti dijalankan. Budak-budak sangat gembira. Aku tidak mahu cakap banyak. Aku letak gambar sahaja ya.

 Platun PPIM

 
Sempat lagi tengok kamera

Kanak-kanak PPIM

Gerai Terbaik!

Baby 3G

Replika klinik dari galeri PBSM


Thursday, October 21, 2010

Aizat - Pergi

Sekarang asyik mendengar lagu sedih ini. Haih. Sepatutnya tidak perlu dilayan sangat perasaan bengong ini. Tetapi buat masa ini, biarlah aku dengar lagu Pergi berjuta-juta kali dahulu.


Persembahan Aizat di Anugerah Juara Lagu


Sayu terpisah
Hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
Berhembus angin rindu
Begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
Hujan lebat mencurah kini bagaikan tiada henti
Kaulah laguku kau irama terindah
Tak lagi kudengari
Kau pergi..pergi..
Sepi tanpa kata
Terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
Apa pun kata mereka
Biarkan kenangan berbunga di ranting usia

Wednesday, October 20, 2010

novel penutup

Kisah cinta aku seperti novel. Penuh drama dan suspen. Namun, cerita itu berhenti hari ini. Pengakhiran cerita itu pahit seperti hempedu. Kamu takkan mahu tahu.

Hati menangis tiada siapa yang tahu. Aku harap orang itu akan sentiasa mengikuti cerita tentang aku di blog atau laman sosial.

noktah.


Tuesday, October 19, 2010

pentingkah?

Acapkali dia kata aku penting buat dia. Betulkah penting?
Penting?
ye ke penting?


....tak penting kot
noktah.

Sunday, October 17, 2010

rakan serumahku episod 2

Rentetan dari sini.


"Salam..dilla sy nk pindah umah blh cz adk sy dh msk umah bru. dia n hsbnd dia srh sy dok ngan diorg."

sistem pesanan ringkas diterima pada jam 3:21 petang, 17 Oktober 2010.

Aku sudah jangkakan tentang ini. Cuma aku ingatkan dia akan berpindah awal tahun depan. 

jika esok masih ada

Jika esok masih ada,
izinkan aku menatap wajahmu buat kali terakhir.


Jika esok masih ada,
izinkan aku memeluk dirimu.


Jika esok masih ada,
izinkan aku melihat kau tertawa.


Namun,
jika esok sudah tiada untukku,
ketahuilah bahawa aku sangat cinta padamu.


-oleh manusia yang aku gelar kawan, Oktober 2010.
Thursday, October 14, 2010

dah demam?

Teringat promosi Akademi Fantasia Musim ke berapa aku tidak ingat. Setiap kali iklan itu keluar di kaca televisyen, akan terkeluarlah ayat 'Dah Demam?' Kamu semua masih ingat tak iklan tu? Kalau soalan itu ditujukan kepada aku sekarang, senang sahaja aku menjawabnya.


Memang tengah demam teruk. Tapi bukan kerna Akademi Fantasia. Kerna cuaca di Malaysia. Hehe ^_^Wednesday, October 13, 2010

terluka sendiri

Kadang-kadang aku sering terfikir, mengapa aku sanggup berada dalam situasi sekarang ini? Acap kali dilukai sama ada secara tersurat atau tersirat. Aku sendiri tiada jawapan tersebut. Memang mudah mengungkap kata-kata sayang, cinta, kasih, rindu dan pelbagai lagi ayat-ayat cinta. Tetapi dalam masa yang sama melukai hati dan perasaan aku. Banyak kali aku terbaca tentang kekesalannya melukakan hati aku. Apa benarkah dia betul-betul kesal? Ikhlaskah dia? Hati aku ini sangat fragile. Bila sudah pecah berderai, bukan senang hendak kutip kembali. Ambil masa agak lama. Ya Rahman, aku pohon perlindungan dariMu.


Entri ini agak kucar-kacir. Mungkin kerna emosi aku tidak berapa stabil sekarang. Bila aku demam sahaja, emosi turut sama demam. Perasaan bercampur-baur. Susah macam ni.


Tuesday, October 12, 2010

lupa

Melupakan seseorang bukannya satu perkara mudah. Lagi-lagi dia pernah meninggalkan jejak dalam kehidupan kita. 

Jujur, aku tidak akan lupa apa yang pernah terjadi dahulu. Perkara yang pernah membuatkanku makan hati berulam jantung. Tetapi, perkara itu sudah lepas. Aku sedang cuba untuk tidak memperkatakan tentangnya.


Hingga saat ini tintaku  masih setia menulis tentang kamu di setiap lembaran kehidupan ini. Adakah kamu sedar betapa pentingnya kewujudan kamu?

Saturday, October 9, 2010

dilla, bangun!

Hello! Wake up, dilla! Kamu bukan siapa-siapa lagi dalam hidup dia! Jangan sibuk-sibuk hendak mengacau kehidupan peribadi dia lagi. Kamu ni psycho ke apa? Atau kamu hendak jadi stalker? Berhenti ganggu dia! Dia tidak suka!Wake up!
aku tahu dan aku sedar tentang itu. maaf di atas kebiadapanku. aku cuba berubah. lebih menghormati orang lain. maaf. aku bodoh kerna masih mengharapkan suatu yang tidak pasti.


Tuesday, October 5, 2010

rakan serumahku

Dua hari yang lalu, aku dapat rakan serumah. Orang Pantai Timur. Aku sudah jelaskan kepada dia tentang kondisi rumah sewaku yang tidak seberapa. Tetapi dia masih jua ingin menyewa denganku.  

Semalam, baru sehari tidur di sini, dia sudah bercerita tentang rumah sewa yang baru. Kata dia, cikgu di sekolahnya mencadangkan dia menyewa di rumah flat tiga bilik berdekatan dengan sekolahnya. Kata cikgu itu lagi, buat masa ini dia duduk menyewa denganku dahulu. Tahun depan, bila ada cikgu baru masuk, boleh dia berpindah ke rumah flat tiga bilik itu. Aku diam sekejap dan kemudian mengiakan semua yang dia katakan. Tidak mahu berbalah. Aku sedar rumah sewaku ini hanya rumah flat satu bilik. Mungkin dia tidak berapa selesa dengan keadaan rumah ini. Jujur, memang bosan duduk sendiri. Tiada teman bicara. Tiada kawan gelak ketawa. Tiada bahu berkongsi duka. Tetapi aku bahagia duduk sendiri. Serius.

Mungkin aku masih belum biasa dengan suasana baru ini. Tiba-tiba ada orang yang tidak berapa dikenali duduk sekali dengan kita, kan? Sabar Dilla. Beri masa untuk diri sendiri.


*cepat terasa. agak melampau kan. Hehe.

Friday, October 1, 2010

dari sini ke Kajang

Hujung minggu ini akan berteleku di Kajang. Makcikku kata dia akan membuat mee rebus pada esok hari. Bestnya makan! ^____^