Monday, January 31, 2011

buka mata. buka minda, buka hati. bantu!

Aku membuat kunjungan kembali ke blog-blog yang melawat blog picisan aku. Terima kasih. Terpanggil untuk membuat entri tentang ini. Aku mendapat maklumat dari blog shamm-inn. Aku mohon bantuan rakan-rakan untuk turut sama menyebarkan maklumat ini demi kebaikan pelajar-pelajar Malaysia dan seluruh pelusuk dunia di Mesir.

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia


Tidakkah kita terasa apa-apa?

2 comments

February 1, 2011 at 12:59 AM

cikgu dill, betul ke nih ada student yg dirogol?
kesiannya, semoga semuanya selamat di sana
nak share la entri camni kat blog

February 1, 2011 at 9:30 AM

Encek pena, saye cume tolong sampaikan maklumat. silapnye saye di sini, saye tak tanye terus kepade cik Nadia tu. jadi tak dapat nak jawab soalan Encek pena. mungkin Encek pena bleh tanye terus kat die :)


Miss Dill^^

Post a Comment