Friday, January 27, 2012

Baucer Buku 1 Malaysia

Sekarang ini sedang panas isu pelajar-pelajar menjual baucer buku pemberian pihak berkenaan. Aku rasa itu satu tindakan yang tidak wajar. Kamu-kamu sudah diberikan peluang untuk membeli bahan ilmiah atau barang keperluan yang lain menggunakan baucer itu tetapi kamu mensia-siakan peluang emas tersebut. Sewaktu aku menuntut ilmu dahulu, aku tidak punya peluang seperti kamu-kamu. Buku-buku perlu dikongsi atau difotokopi untuk rujukan. Disebabkan ada buku rujukan yang mahal-mahal, aku dan kawan-kawan mengambil keputusan untuk meminjam buku-buku dari perpustakaan. Alhamdulillah, perpustakaan di tempat kami belajar tidak mengecewakan kami (siap ada iklan syampu Sunsilk lagi satu ketika dahulu).

Berbalik semula kepada baucer buku 1 Malaysia ni. Hari Selasa lepas aku, Ayah dan adik-adik telah melawat kedai buku Popular. Tiada tujuan yang lain cuma ingin menghabiskan baucer buku RM200 milik adikku. Kami mengharungi lautan manusia dalam kedai buku itu. Dengan keadaan buku yang sudah tidak tersusun cantik, manusia-manusia lain masih rakus menyelerakkan lagi buku-buku itu. Aku geleng kepala.

Aku sempat memilih beberapa buah novel untuk santapan minda. Padahal masih ada dua buah buku tebal yang perlu aku habiskan. Tidak kisahlah. Asalkan ada halwa minda.


Tiga buku kat atas tu antara buku-buku yang aku beli. Nanti tak de la bosan sangat bila kat rumah sewa. Lepas ni nak ajak kawan-kawan bergumbira di MPH Midvalley Megamall lah. Besar amat!

kamu-kamu! nanti kite pergi MPH nak?

42 comments

January 27, 2012 at 3:37 PM

dorg bernafsu semata

nk beli y minat je

buku ilmiah bpe org je nk beli kan?

hurm

January 27, 2012 at 4:14 PM

i love bo0k. tp i'm not kind of bo0kworm :p

January 27, 2012 at 4:38 PM

nakkk2!! nti dill blnje kite ek? hehe:P

January 27, 2012 at 4:54 PM

Seratus guna untuk beli ni:

-Thesaurus
-The Last Lecture
-Rooftop Rant

Lagi seratus nak buat beli buku sem depan. Kihkih.

January 27, 2012 at 5:51 PM

untunglahhhh
T_____T
kite tak dpt sebab da hbs belajar awai

January 27, 2012 at 6:01 PM

hari selasa hari tu pergi mph midvalley bawa baucar.tapi tak beli apa-apa pun.hahaha

saya rasa mph midvalley semakin kecil la. T_T

January 27, 2012 at 6:37 PM

dapat baucer buku free, lepas boleh pergi lelong..hahaha

January 27, 2012 at 6:54 PM

rzki Allah rm200...yg keje ni mmm ade x dpt baucer minyak ke hehehe

January 27, 2012 at 7:36 PM

pelik jugak sikap sesetengah org..tp mungkin jugak mmg ada yg berasakan cash money itu lebih penting.. kadang2 keperluan kita tak sama.. entahlah.. malas ah nak pikir.. saya mandi.. hihihihi... ada kaitan ke??

January 27, 2012 at 7:54 PM

budak2 jaman sekarang memang tak makan saman + tak bersyukur! tapi bukan semua laaa...

January 27, 2012 at 9:07 PM

Rugi kut jual . Better beli buku kann . kite ada lagi 100 . hihi ;)

January 27, 2012 at 9:35 PM

guna voucher adik, tak aci tak aci.


LALALALALALLALALA

neelofak
January 27, 2012 at 10:48 PM

jom jom jom

January 27, 2012 at 10:52 PM

haaa.....
sangat jeles dengan itu orang orang yg dapat voucer!!!

jeles jeles jeles..
nak type lagi
jeles jeles jeles

sebab aku ada 17 buku dalam list yang masih masih belum dibeli.
uhuhu....

January 28, 2012 at 1:45 AM

Wapergh... awak dpt.. tp sy x dpt...

January 28, 2012 at 4:05 AM

Yang jual tu tak sedar di untung. Huh. Marah ni.

January 28, 2012 at 4:26 AM

the lovely bones?wow!

buku2 inggeris nih biasanya aku beli masa dowang bagi diskaun kaw-kaw punya.

aku jeles siutt kat sapa yang ada baucar tuh.uh

January 28, 2012 at 6:30 AM

nak ikut g mph!~ ;p
da lama sy nak beli buku 'the lovely bones' tu..nnt bley tompang baca..ehe *asyik tompang baca je~ (--")

January 28, 2012 at 9:20 AM

gelak sendiri...saya pun tolong perabih baucer adik dengan beli novel...kihkih.

January 28, 2012 at 9:59 AM

wahhhhh untungnye... kitew dah lame abes study..hukhukhuk








luv,
cik ana

January 28, 2012 at 12:05 PM

novel tu beli guna duit sendiri ke pau baucar adik

hehe

January 28, 2012 at 12:38 PM

sy pulak dapat adik + kawan yg baik hati blnja novel..hehe

January 28, 2012 at 4:03 PM

mencari-cari entri baru =')

January 28, 2012 at 9:45 PM

rakyat malaysia masih ramai yg mengamalkan sikap tidak suka membaca...apa boleh buat.

January 28, 2012 at 11:29 PM

rajin baca buku..baguss

January 29, 2012 at 5:39 AM

bestnye!! kenape tak de baucer utk golongan pekerje.tak aci tau!! :)

January 29, 2012 at 8:41 AM

buku oh buku . nak pinjam! hehhe ;D

January 29, 2012 at 12:13 PM

boleh la pinjam buku dill lepas ni hihihi... mesir tak dek ponnnnnn baucer...sobsss :P

January 29, 2012 at 1:07 PM

eh same la dill, nak borong nobel byk2..hihi

January 29, 2012 at 3:05 PM

untungnya dapat vaucer...

January 29, 2012 at 6:36 PM

novel..novel..novel...

January 29, 2012 at 6:50 PM

bagus la dapat baucer 200.. blh beli buku lgi.. pelik orng yng sia2kan peluang ini.. mmg pelik..

January 30, 2012 at 1:19 AM

assalam :)

saya pun terpaksa menjadi mangsa paksaan akak utk mencukupkan baucer tu ^^ hehehe

January 30, 2012 at 3:42 PM

suka baca lovely bones tu...

p/s : rakyat malaysia kalau diberi muka kekadang cam hampeh gak kannn

January 30, 2012 at 10:05 PM

mungkin diorg lbh perlukan duit utk makan dr utk buku

January 30, 2012 at 11:43 PM

Waktu karnival karangkraf 3hari lepas, berpusu2 adik2 borong novel.

Tidak mengapa Dill, asalkan mereka masih punya rasa untuk membaca itu sudah cukup. ;)

January 31, 2012 at 4:23 PM

salam dill.

hihi
tak guna lagi bauncer buku .
selat membaca buku ya dill

January 31, 2012 at 10:20 PM

yela...diorang bertuah sbb dapat baucer 2 kan...gunalah dgn sebaik mungkin............ selamat menghabiskan novel2 tu Dill..hihiih

January 31, 2012 at 11:46 PM

kita ada lagi rm50 ni,bila pi MPH or Popular buku yang kita nak tade,hampa

February 2, 2012 at 3:04 PM

wah, english lagi tew...

February 3, 2012 at 10:22 AM

Alamak....The Lovely Bones!

February 4, 2012 at 8:28 AM

hee btol tu..ira pon xmerasa..:(

mph mid mmg besttt..besar amat!syokk dok dlm tu..:)

Post a Comment