Sunday, October 9, 2011

kitab terfaktab #1

Sebelum ini aku menjadi pembaca buku Ranap karya Fynn Jamal. Menelan segala puisi nukilannya. Kali ini aku mencuba membaca karya-karya pencinta dalam Kitab Terfaktab. Kamu boleh hubungi krew Terfaktab untuk membuat pesanan secara atas talian (online).



Pelbagai definisi cinta dari segala bentuk perspektif. Ya, Definisi Cinta Infiniti. Bentuk penulisan santai dan juga bermadah pujangga. Sebelum memulakan pembacaan, eloklah dibersihkan minda dan kemudiannya menelan penulisan pencinta-pencinta ini.
Sakitnya bila rasa ditipu dan dilukai? Macam kau kena cucuk dengan screwdriver mata philips, kemudian dicungkil dan ditambah lagi kedalaman cucukan pada belakang badan kau. Pedih? Rileks-lah, tak luka pun. Hati saja yang sakit. Namun, tak nampak sakitnya ye dak? - Long Distance-Relationship, Aqram, 2011, Kitab Terfaktab.
Nasihat dan tips bermakna daripada pencinta-pencinta sedikit sebanyak bisa membuat kamu berfikir semula tentang kedudukan hubungan kamu. Dan juga kedudukan kamu sendiri. 

Hey! Ada kartun kool juga di dalam kitab ini.


"Merindui itu tak salah. Tapi, jangan sampai rindu itu buat kau bertindak serupa orang gila sudah" - Kitab Terfaktab, 2011.
Aku setuju.

Pabila aku membaca kitab ini buat aku sedar bahawa banyak perkara perlu aku belajar untuk lebih memahami apa itu cinta.

Cinta itu bahagia. Cinta itu luka.

Dan kelukaan itu aku patrikan dalam cerita ciptaan aku yang penuh tragis dan berakhir dengan tragedi.

40 comments

October 9, 2011 at 10:06 PM

errrrr... mana nak cari?

October 9, 2011 at 11:00 PM

mcm bes je..sume psl cinta eh?

October 9, 2011 at 11:04 PM

@ctk: yeap. ade juga sisipan kartun humor & cerita cinta.

October 9, 2011 at 11:39 PM

best juga kan dill baca buku cm tu

October 9, 2011 at 11:41 PM

mcm besh je buku tu dill hehe pinjam

October 9, 2011 at 11:52 PM

wahh!
ana baru plan nk beli!
terujaaaa T___T



luv,
cik ana

October 10, 2011 at 12:22 AM

dah beli n dah bacer jugak ;)

October 10, 2011 at 12:25 AM

pernah dengar gak pasal "terfaktab" ni kat twitter
dah ada buku rupanya
perghh, hebat

October 10, 2011 at 12:47 AM

nantilah aku dapatkan buku nih.dah ramai yg suka nak tau gak bestnya.

October 10, 2011 at 7:32 AM

hi dill.. :-)

October 10, 2011 at 10:18 AM

ohhh ni novel sedih ke ek?? saya suka layan novel sedih, sengaja nak bazirkan air mata... heheh

October 10, 2011 at 10:20 AM

dah ramai beli .. nanti kena cari .

October 10, 2011 at 10:22 AM

kena beli online je ka? takda eh kat store berhampiran?hehe!

nak sangat buku tu.

October 10, 2011 at 11:17 AM

cam best je Dill, beli kat mane ni, bape hrga die..

October 10, 2011 at 12:57 PM

tengah tunggu kawan habis baca...

p/s: cinta itu indah

October 10, 2011 at 1:37 PM

mcm bes

October 10, 2011 at 3:12 PM

eii , nak jugakk ! bila lah nak dapat , penat dah carik . sis kite ada copy ayat Kitab Terfaktab tu . ty ;D

October 10, 2011 at 3:33 PM

pasti best..mau cari juga~ ^^

October 10, 2011 at 3:58 PM

mcm menarik jee bku tu.. ade psl cinta.. hehe

October 10, 2011 at 4:10 PM

hehe..best kan sayang? dah abis baca?

October 10, 2011 at 5:55 PM

wah, ayat-ayat dia mantop gtuw.. parah dicucuk scrwdrver! huuuw~

October 10, 2011 at 7:23 PM

wahh semua duk puji ni.hihi

October 10, 2011 at 8:14 PM

cikgu! nak pinjam boleh tak? tapi taknak pulangkan.hehe try ushar nie http://kendelite.blogspot.com/2011/10/selama-3-jam-hanya-2-blog-yang-mampu.html

October 11, 2011 at 9:39 AM

woahhhh. macam best je ni. nak try carilahh !

October 11, 2011 at 12:02 PM

belum berpeluang mendapatkannya. nanti aku nak beli. :)

October 11, 2011 at 1:56 PM

dah lama tak beli buku...

nampak 'cute'

;D

October 11, 2011 at 4:27 PM

bagus la dill ni..
rajin membaca..jambatan ilmu..
aku baca kisah bunuh bunuh je kat sini..:P

October 11, 2011 at 5:09 PM

nk pinjam!!

October 11, 2011 at 8:04 PM

kat MPH takde...ahaksss

October 11, 2011 at 9:23 PM

bes kan dill :)
serious.

October 11, 2011 at 9:32 PM

haihh..xde hati da nk bercinta. *___*

October 12, 2011 at 12:09 AM

nk kena beli neh

October 12, 2011 at 9:13 AM

macam best ja buku nih

October 12, 2011 at 11:33 AM

Yang paling penting Istiqarah... =)

October 12, 2011 at 12:23 PM

dah tua-tua nih malas tul nk baca buku..hampeh!

October 12, 2011 at 2:29 PM

wah berminat nak layan ni.
bce blog terfaktab pun dh best. ^^

October 12, 2011 at 7:05 PM

dill dah beli buku tuh? ada pikir gak nak beli nih. ha ha ha

October 12, 2011 at 10:06 PM

:P

October 13, 2011 at 12:40 AM

aku mula semakin menggila....keh3

October 13, 2011 at 3:07 PM

dkt mana eh nk dptkan buku ni? teringin jgk nk baca :)

Post a Comment