Sunday, December 25, 2011

gelagat di pasar pagi

Sedang meredah trafik manusia di pasar pagi, tiba-tiba Ayah ditegur oleh satu pasangan.  Mereka bersalaman.

"Kak Long, salam. Ni pangkat makcik ni," kata Ayah.

Aku pun bersalam sambil tersengih-sengih.

"Tingkatan berapa ni?" Tiba-tiba makcik tu bertanya kepada Ayah sambil pandangannya kejap-kejap ke arah aku, kejap-kejap ke arah Ayah.

Aku sengih lagi. Ayah jenuh bercerita sambil menyelitkan cerita tentang zaman persekolahanku agar pasangan tu tahu aku ni dah lama habis sekolah. Makcik tersebut semacam faham mesej Ayah lalu menoleh ke arahku.

"Sekarang kat mana?" tanya dia.

"KL" jawabku.

Setelah masing-masing beredar, aku tarik-tarik lengan baju Ayah.

"Ayah. Ayah. Tadi kan, makcik tu tanya, Along tingkatan berapa. Ahaks"

Ayah gelak.

37 comments

December 25, 2011 at 8:26 PM

muke nampak muda la tu..hihi

December 25, 2011 at 8:29 PM

bestla..
kite ni pegi mane2 msti org pgl akk..
xsuke..
haha

December 25, 2011 at 8:36 PM

comel la tu..:) alhamdulillah mke da berseri2,dlm hati ada taman sbb tu nmpk muda.kih3 :D

December 25, 2011 at 9:02 PM

HAHA awex muda lah tew !
apa rahsia siss ? ;D

neelofak
December 25, 2011 at 9:19 PM

ape ye rahsia anda?

December 25, 2011 at 9:31 PM

dill nampak budak2 ribena... sekian...

December 25, 2011 at 10:23 PM

adik..adik tingkatan bape ye..eheks~

December 25, 2011 at 10:25 PM

tarik-tarik lengan baju ayah..mmg mcm budak2..hehe~ ;p

December 25, 2011 at 10:53 PM

"tarik-tarik lengan baju ayah" <--cik ana dok imagine dill tgh buat =P

awet mude le tu mksudnye..hehe






luv,
cik ana

December 25, 2011 at 11:38 PM

ahaks...perasan ...keh3

December 25, 2011 at 11:42 PM

kehkehkeh... mesti comel kiut kan.. untonglah :)

December 25, 2011 at 11:58 PM

ececeh...
kak long, ada pak su yang single tak?
ahah!

December 26, 2011 at 12:21 AM

nak bagitau dill nampak muda remaja la tuuuu

December 26, 2011 at 12:21 AM

awets muda dill. hehe. aku pun selalu orang akan tanya, belajar mana. keh3. ;)

December 26, 2011 at 1:55 AM

aiskrim masin

December 26, 2011 at 2:47 AM

dill awet muda.
tak pon badan kecik molek kann?
heeee
:P

December 26, 2011 at 5:10 AM

adess...baca kali kedua barulah paham..hahaa XD

December 26, 2011 at 5:34 AM

Hihi...awet muda la katakan..

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

December 26, 2011 at 9:45 AM

wahh muda tu...hewhew =p

December 26, 2011 at 10:49 AM

Selalu jugak kena mcm ni. Rasa mcm muda je :D

December 26, 2011 at 12:38 PM

hakhak keeeee badan kecik? :P hahha guwau je dill jgn marah :p

December 26, 2011 at 1:28 PM

cik abang pandang tak jemu ;D untung!

December 26, 2011 at 4:08 PM

konfom muka childish..

tarik-2 lengan ayah..haha,sweet

December 26, 2011 at 4:11 PM

awet muda?

heeee ;p..

dill mula la tu nk prasan..ngeee

December 26, 2011 at 5:17 PM

2la miss dill kecik sangat macam noni..
makan banyak sikit laen kali...

December 26, 2011 at 9:02 PM

awet muda,samalah mcm kita,hehe

December 26, 2011 at 10:12 PM

hehehe..masih muda dill ni...

December 26, 2011 at 10:48 PM

alala comelnya. ckp je dill, baru form 1 mk cik.

December 26, 2011 at 11:26 PM

selalu kena macam tu jgk.
terasa comei la bila ditnya begitu. ahaks! ^^

December 27, 2011 at 9:29 AM

makcik tue tertinggal cermin mata agaknya.hehe

December 27, 2011 at 2:21 PM

... adeeeekkkkkkkk....... ;)

December 27, 2011 at 2:55 PM

tingkatan berapa tu. hehehe :p


awet muda la ni ea. ;)

December 27, 2011 at 7:58 PM

untung lah awet muda,
hihihii ;)

December 28, 2011 at 10:14 AM

Makcik tu pun berlalu dengan bibir yang sedikit tersengih.. heheh

"Gelagat di pasar pagi" sepatutnya ditukar kepada "Aku kelihatan awet muda lagi". ;D

December 28, 2011 at 7:52 PM

hahaha mmg comel dn klakar entry ni.. nak cakap sweet seventeen la..:P

December 29, 2011 at 10:53 AM

muda la tew.....sama macam Orland upsss...

Anonymous
January 5, 2012 at 1:58 AM

hey hey!! this is a very nice website here and I just wanted to comment & say that you've done a great job here! Very nice choice of colors & layout, very easy on the eyes.. Nicely done!…

Post a Comment