Thursday, December 22, 2011

review sipi-sipi Buku Kontrol Histeria

Parsel diterima pada 16 Disember 2011. Berisi sebuah buku misteri. Sebuah buku komplikasi cerita-cerita fiksyen garapan penulis-penulis seperti April, Chacha, Dark Half, Dex Morgan, Eszol, Fiq Vertigo, GabanMorka, Ghost Writer, Johan Radzi, KHRLHYSM, Lee Zha, Lucifer, M.Faiz Syahmi, Melissa Ray, Mikhail Maverick, Naj Hebat, Norman Bates, Nurarnida Sabrina, Sahidzan (PK), Ska-Andy-X, Zaiful Zaharin, Ziela Salih dan Zoul Yazix.

Yeap, Buku Kontrol Histeria. Bermula dengan blog http://kontrolhisteria.blogspot.com. Sekarang ini semakin berkembang menjadi sebuah buku dan diedarkan oleh Lejen Press. Korang boleh order buku ni online ye. Klik SINI.


Juga boleh dapatkan di UYA Distro.


No. 26, 1st Floor (Above Station 1 Cafe),
Jalan SS 15/8B, SS15,
47500 Subang Jaya, Selangor.
uyadistro@gmail.com
operation hours: Monday - Saturday 15.00 - 00.30
http://facebook.com/uyadistro


Buku setebal 257 mukasurat ini penuh dengan cerita-cerita psiko, bunuh dan seks. Aku berpendapat buku ini hanya sesuai untuk pembaca berumur lapan belas tahun ke atas. Tetapi terpulanglah jika adik-adik teringin sangat hendak membaca. Semua dah boleh berfikir sendiri kan.

terima kasih kerna sudi tandatangan kat buku ni :)

Review ini sipi-sipi sahaja kerna rasanya aku tidak mampu mengolah dan bercerita semula tentang apa yang telah dituliskan. Pada aku siapa-siapa yang ingin membaca eloklah bersihkan hati nurani kamu dahulu. Kepala usah serabut-serabut. Nanti bertambah serabut. Hehe. Lagi satu, usah biarkan curiosity membelenggu jiwa kamu dengan mencuba setiap cara dalam buku ini untuk membunuh orang.  Curiosity kills the cat. Ops.

Apa-apa pun selamat membaca. 

p/s: terima kasih kerna selitkan namaku dalam mukasurat hadapan buku. aku terharu.

38 comments

December 22, 2011 at 7:30 PM

masih belum mendapatkannya

December 22, 2011 at 7:32 PM

mcm syok j cite ni dill..ad bunuh2..kaklimah ske cite bunuh2 ni :P

December 22, 2011 at 7:49 PM

cik tikah tgh giler baca novel bi :)

December 22, 2011 at 8:09 PM

chacha? comel



















haha

December 22, 2011 at 9:01 PM

yeay yeay..nak pinjam~ ;p

December 22, 2011 at 9:13 PM

dill
iema nak pinjam je boleh?
huihui

December 22, 2011 at 9:48 PM

K sy 18 dah lepas .
Otw order . Fuh tak sabar !

December 22, 2011 at 10:31 PM

yeay yeay..nak pinjam~ ;p

neelofak
December 22, 2011 at 10:37 PM

wah semua nak pinjam keh3

December 22, 2011 at 11:20 PM

ada org copy paste ayat aku nampaknya~ (--") dush tk!~

December 22, 2011 at 11:35 PM

eh?berat karya diorg ni.huhu.

tp terasa nk baca O.o

December 23, 2011 at 12:23 AM

Erkk...
Sumpah cite yg dorg tulis cm komen org atas ni tlalu berat..
Huhuhu..
Tp bez...
Tetibe je rase nak bunuh org pas bace karya dorg...
Grrrrrr....
Tp x bce lg kontrol histeria,
bus express dgn air dh bce lah..

December 23, 2011 at 3:57 AM

macam suspen je.
best2
:)

December 23, 2011 at 8:53 AM

mcm best... kalu ada terluang aku pi cari

December 23, 2011 at 9:24 AM

macam best!

December 23, 2011 at 11:28 AM

sis buku mcm nie mmg kena buy online ja ka??
kt kedai popular ka takda??hee


p/s:cari kitab terfaktab pun tak jumpa..jeles ah

December 23, 2011 at 11:45 AM

@si ngokngek: hai! setakat ni hanya jual kat Lejen Press (online) & UYA Distro.

UYA DISTRO
No. 26, 1st Floor (Above Station 1 Cafe), Jalan SS 15/8B, SS15 Subang Jaya, Selangor, 47500

dill.

December 23, 2011 at 2:01 PM

seks?wau!nak beli,nak beli!HAHAHAH :P hrp2 baca x terbwk2 dlm mimpi.hee

December 23, 2011 at 3:58 PM

Kalau rajin boleh sambung review lagi di lain hari ye.. ;D

December 23, 2011 at 4:06 PM

memang histeria kalau baca.hehe

December 23, 2011 at 9:53 PM

tbe2 xberani nk bce buku nie.. hehe ~

December 23, 2011 at 11:29 PM

keh2..teringat aku dahulu 'berperang' dengan mereka!

December 23, 2011 at 11:56 PM

saye masih under age la kak dill.. hehe!

December 24, 2011 at 12:05 AM

cik dilll...

harge berape?kalau mahal sngt pinjam cik dill je lah.haha :p

December 24, 2011 at 1:00 AM

kira kena suci otak dlu la ni baru leh baca??hehe

December 24, 2011 at 6:28 AM

aku masib belum lagi mendapatkannya.masib belum isi borang oder.aku harap buku ini masih punya stok.

UYA Distro
agak jauh dari sini.mungkin berkelapagan aku akan pergi,harapnya masih ada untuk aku.

December 24, 2011 at 10:25 AM

ramai juga writer novel ni.

=D
dekat kedai buku biasa takde ke?

December 24, 2011 at 11:36 AM

Mcm takut la na baca ;)

December 24, 2011 at 4:09 PM

jangan cuba-cuba jika anda penakut - aku lah si takut itu

December 24, 2011 at 6:53 PM

dill msti ayat nya pon blh tahan pening kan?heee ;p

ira xminat la buku berat camtu..wuuu

sbb pd ira, buku ni nak release tension...kalo ira bc buku berat ira lagi stress :(

December 24, 2011 at 6:57 PM

tak minat lah membaca.heeeeeeee

December 24, 2011 at 9:15 PM

aku belum jmpa lagi, mmbe kedekut nak bagi aku pinjam. ciss !

December 25, 2011 at 4:07 AM

sampai sekarang belum berkesempatan untuk beli dan baca buku ni. aihh~

December 25, 2011 at 2:58 PM

dill, cuba kongsi 1 kisah dlm tu..wuu

teringin nk bc bl tgk muka dpn dia..heee ;p

ayat pening x?

December 25, 2011 at 3:04 PM

Lain macam je buku ni..nanti nak baca pun berdebar-debar..

huhu..

tapi menarik. nak try carik la..

December 28, 2011 at 11:36 PM

terima kasih untuk review yang sipi sipi ini!

:)

December 28, 2011 at 11:40 PM

terima kasih review ._.'

December 29, 2011 at 3:06 AM

thks review :)

Post a Comment