Thursday, September 8, 2011

ada sesiapa mahu kongsi idea?

Aku menulis cerita berdasarkan imaginasi sendiri. Aku membaca blog kawan-kawan dan komuniti untuk mencari idea bagi dicorakkan menjadi cerita fantasi. Sering juga menggunakan nickname kawan-kawan blog sebagai penyeri. Seperti sekarang ini sudah ada storyboard dalam fikiran cuma belum lagi dicoret di laman ini. Aku tidak suka cerita kompleks dan rumit. Santai lebih senang di hati. Namun ada jua sedikit bayang hitam di sebalik santai itu. Bahagian k.e.l.a.b.u. sedikit dark

Ada sesiapa mahu menjadi salah satu watak cameo atau kongsi idea? Hihi. Cerita aku original daripada otak aku sendiri. Pintaku usahlah disalin tanpa kebenaran. Terima kasih.

Selamat Membaca Kawan-kawan.

20 comments

September 8, 2011 at 2:41 PM

sekiranya ianya terbaik mungkin aku berniat untuk CP....

September 8, 2011 at 2:45 PM

keh3... mohon royalti

September 8, 2011 at 3:10 PM

tak sabar nk baca...

September 8, 2011 at 3:13 PM

hoho... opkos ai nak!

September 8, 2011 at 3:15 PM

nk berlakon jugak!

September 8, 2011 at 3:20 PM

alaa takde idea nak bagi kat Dill..hi3.. nanti bolehla kuarkan novel Dill..hi3

September 8, 2011 at 4:09 PM

CMK nak joinnn...CMK idea ada tapi tak berapa mahir dlm penulisan...Hehe...

September 8, 2011 at 4:30 PM

err..kurang kretip lam soal reka cerita...ampun x tau nak kongsi idea ape..~

September 8, 2011 at 7:40 PM

watak apo sesuai untuk papa mifz...hehe

September 8, 2011 at 8:22 PM

storyboard atau draft itu perlu dikongsi dahulu baru kawan2 boleh bagi idea untuk percambahan cerita.

September 8, 2011 at 10:28 PM

macam nak try tapi tak reti je.

September 8, 2011 at 11:53 PM

chop!!!
chemay nak watak utama,
princess tauuu.
heheh
*gurau
:P

September 9, 2011 at 12:30 AM

@DewMa: oh. tidak sehebat mana. tak layak di CP kot.

@ORLANDO AHMAD: nah sekupang

@khaifaiz: padahal citenye biase2 je, khai :)

@Tukang Karut: yu mmg dah sedia ade ^^

@Lea IsNaw!: tak kisah kat cite ape2 pun? hihi

@Ct Aja: belum layak nak karang novel lagi cik aja :)

@Memori Kekasih: alah, kongsi2 je idea

@~SaL IjOu~: tak pe ^^

@Papa Mifz: ofkos watak Papa ^^

@muhamad hanif: ala, anip konfem banyak idea

@delarocha: oh, tak semestinye cerite ade kene mengene antara satu sama lain. boleh bina episod yang berdiri dengan sendiri :)

@chemay: wow! puteri tu..

September 9, 2011 at 7:49 AM

takpelaa... saye jadi directorrrrrrr je! (",)

September 9, 2011 at 3:08 PM

bahaya ni . ha ha . cukup la jadi pembaca .

September 9, 2011 at 7:23 PM

wah bleh la jadi pengarah dah..hihi

September 9, 2011 at 7:43 PM

buleh selit kokserkokdam ok dh

=D

September 9, 2011 at 9:59 PM

nak bagi iidea yang susah ne.. sebab idea selalu datang waktu terdesak je.. btw gudluck k.. hehe :)

September 9, 2011 at 10:28 PM

err.. err...
ngee... tatau... idea lom dtg...
=D

September 12, 2011 at 3:05 PM

Sy ingin kaset dan cakera padat yg amat padat isinya.. Eh ape nih? Maksud saya yg ori dan bukan cetak rompak asli suara dill nyanyi2 lgu twinkel2.. Ye sptinye tadek kne ngen komen ni ngan entry di atas.. Maka ia terbatal dgn sendiri..

Post a Comment