Monday, September 19, 2011

resepi hari ini

Aku tidak tahu resepi yang sesuai sebagai menu berbuka hari ini. Aku ni sangatlah hebat dalam masak-memasak. Masalahnya barangan dapur sudah kehabisan. Tengahari tadi tak larat hendak ke Jusco. Terhidrat lebih. Jadi aku mengambil keputusan untuk membuat nasi goreng daging. Nak dekat berbuka nanti, boleh hias nasi goreng dengan hirisan telur dadar. Ah! Masyuk!

daging menyorok di celah nasi kerana terlampau malu di'exposed'

Kalau boleh buat nasi goreng mentarang kan best? Bila makan nasi goreng mentarang kat Sekinchan hari Sabtu lepas, terasa kesedapannya sehingga sekarang (ke sebab aku puasa? Haha!)

mentarang. gambar recycle. haha!

Entri hari ini hanya tentang makanan. Mungkin dipengaruhi oleh kelaparan tahap maksima menyebabkan aku mahu upload gambar makanan dan membebel tentang makanan. Haha!

26 comments

September 19, 2011 at 6:36 PM

meh sini gua suap nasik goreng mengkarung, eh mentarang...

September 19, 2011 at 6:37 PM

eh eh..da ada simptom recycle gamba gak ni..mmg sehati sejiwa..lalala~

September 19, 2011 at 6:45 PM

wahhh sabar Dill belom masuk waktu...hi3

September 19, 2011 at 6:59 PM

keh3...

September 19, 2011 at 7:01 PM

mentarang 2 mende pe?

September 19, 2011 at 7:04 PM

@ORLANDO AHMAD: nasi goreng mengkarung nak dikasinye kite. dush!

@~SaL IjOu~: haha! tak de maknenye!

@Ct Aja: sedang bersabar sesungguh hati neh! :)

@EnciK AxixOu: adik beradik kerang, lala, kepah, kupang, etok2 dan yang sewaktu dengannye :)

September 19, 2011 at 7:43 PM

jangan la lapar2 sayangku.. hahahahhaha.. kau gila mentarang betul eh.. x abes2 mentarang=="

September 19, 2011 at 9:12 PM

kat Sekinchan ade ke? kena balik kampung ni. hoho!!

September 19, 2011 at 9:13 PM

aaaa! sedapnya. teringin pulak nak makan mentarang tuh!

September 19, 2011 at 9:20 PM

nasi goreng daging? hehe

September 19, 2011 at 9:21 PM

nasi goreng mentarang?pelik je..x pnh cuba.tp nmpk cm sdp,cm kupang. :)

September 19, 2011 at 9:32 PM

@Umie Artoqiemie: haha! tapi tak leh makan banyak2. nanti sakit perut woo~

@blog-tips-kurus: panggilan pulang ke kampung ye, tips :)

@Siti Mashitah Saidin: sila melepak di Sekinchan :)

@penjajah minda: a'ah. ade daging dlm nasik goreng tu tau! ^^

@Iz.Eusof (Abg Stalker): sedap, abang! cube2!

September 19, 2011 at 10:22 PM

sedapnyeeee.
untung sape kahwin dengan dill nanti,
pandai masak
:)

September 19, 2011 at 10:43 PM

ahaha ap tu mentarang ? *blur

September 19, 2011 at 10:47 PM

"Unkle Asrul dah betulkan link gambar cite pasal Syrena. Thanks tau sebab bagitau," kata Syrena

September 19, 2011 at 10:57 PM

wah mentarang lagi.
teringin pula nk rasa. hehe

September 19, 2011 at 11:03 PM

keterasaan lapar pulak bila baca entri ni...

September 19, 2011 at 11:19 PM

Mentarang..? Unik sungguh nama makhluk laut itu.. Ahaha..

P/s: Arrrgh, kami (Bro Ery & Miss Tira) menerima tekanan kesibukan tahap dewata raya. Maaf lama tak bertandang ke blog anda.

September 19, 2011 at 11:52 PM

mentarang?1st time jat dgr n tgk tau dill.

September 20, 2011 at 12:42 AM

dill, cerita lah sal mentarang tu detail sikit..nak tau ni..hehe

September 20, 2011 at 3:21 AM

lama tak mkn mentarang. tgk pic tu, tetiba teringin pulak.

September 20, 2011 at 11:14 AM

wahhh...lapar terus nehh...xsbr nak lunch...hehehehe

September 20, 2011 at 1:06 PM

LaGi entri pasal makanan. Nasi goreng daging, kalau aku confitm tak menolak sebab aku sangat tak cerewet bab makan².. ;D

September 20, 2011 at 1:39 PM

tak pernh lgi makan nasi gorng mentarang tu..nak jugak rasa one day..

September 20, 2011 at 4:45 PM

mentarang ada byk kat kampung saya kat sg. besar tu..hehe..

salam kenal..terus follow sini...

September 20, 2011 at 5:28 PM

nasi goreng daging sedap jugak

dh bape ari pose dill?

Post a Comment