Saturday, August 13, 2011

al-kisah al-bazar

Seperti yang dirancang Cik Sal sampai ke rumah aku awal petang semalam. Kalau bukan bulan Ramadhan, sudah dijamu dengan pelbagai jenis air minuman [okei. ini tipu].  Cik Sal mengajak aku ke Bazar Ramadhan. Kebetulan tahun ini aku belum lagi berjalan-jalan secara extreme kat mana-mana Bazar Ramadhan. Cuma menjenguk gitu-gitu adalah. 

Langit sememangnya mendung tika Cik Sal sampai. Bajet nak pergi Bazar Ramadhan yang masyuk-masyuk. Lepas memulakan perjalanan, sekali hujan maha lebat. Seperti tidak sudi menyambut kedatangan aku ke Bazar Ramadhan. Nak suruh aku masak hari-hari ke hape? Adeh. Tetapi scene yang paling aku suka apabila pergi ke suatu tempat tika kehujanan dan kami sahaja yang ada payung. Terasa sedikit best sebab orang lain perlu berlari-lari anak menyelamatkan diri dari kebasahan namun kami santai dengan berpayung. Walau sudah sedikit kuyup. Haha! Apabila selesai membeli apa yang patut kami berjalan semula ke kereta ferrari oren Cik Sal. Yah! Hujan sudah berhenti ya. Gerimis mengundang pun tak de. Macam meraikan ke'blah'an aku dari Bazar Ramadhan.

Okei la. Aku majuk. Lepas ni aku masak la......kat rumah kawan. Haha! Dia masak semua sedap! >.<

17 comments

August 13, 2011 at 7:02 AM

hahah. Hanya kebetulan. :)

August 13, 2011 at 7:09 AM

hehe..sian cik Dill..dah la puding caramel best tu xde pulak masa tu~

Best kan jalan kat bazar waktu mcm tu..basah tu x peduli da..janji dpt beli apa yg patut~ ^^

August 13, 2011 at 7:21 AM

masak la kat rumah sendiri hehehe

August 13, 2011 at 8:15 AM

tu la... pergi tak ajak aku...

August 13, 2011 at 9:03 AM

hehe..masak je la.masak lg sedap walaupun sedikit letih..hehe

August 13, 2011 at 9:17 AM

merajuk dengan cuaca

comel la kamu

August 13, 2011 at 9:46 AM

meraikan ke blah an ??
hahaa
ade eh bnd ni ?

August 13, 2011 at 10:02 AM

alolo ciannye. ki3
makan kat rumah mak lah. lagi sodap! ngeh3

August 13, 2011 at 11:08 AM

haha, sian. semalam aku g bazar pun hujan. mmg tak sempat nak jalan lelama.

August 13, 2011 at 11:33 AM

hehehe sediakan payung sebelum hujan...masak kat rumah la lagi best..

August 13, 2011 at 12:05 PM

ekeke..
kebetolan..
nk wat cane..
nk sruh dill masak taip2 ari jgk la 2..

August 13, 2011 at 12:07 PM

Dill, tda tak jumpa da Dill lepas kejadian 2...ki3...best nya ade knderaan. kat area jelatek2 mane la ade bazar nak pg..

August 13, 2011 at 1:30 PM

sediakn payung sebelum hujan...

hehehe

August 13, 2011 at 3:54 PM

hahaha .. smlm waktu sy p bazar pn hujan ..huhu ..

August 13, 2011 at 4:37 PM

hihi...cik sal pun cite benda yang nih =)

August 13, 2011 at 11:46 PM

selamat ber"masak-masak" yaa,


waahahahaa !!

August 14, 2011 at 6:00 PM

Ade hikmah tu mane tau ade mknn basi ke bazar tu? Huwaaa taun ni tak pnh lg pg bazar au dill? Bese pg ngan Mr.A zmn dulu taun ni da abis blajo dok umah je la..

Post a Comment