Thursday, July 7, 2011

bila angka followers semakin tinggi

Sebelum ini followers belog aku cuma tujuh belas orang sahaja. Jadi aku tidak risau jika aku hanya menulis satu entri, sebulan sekali. Tiada siapa akan bertanya. Kemudian memilih tajuk yang merepek raban. Tiada siapa yang ambil port pun. Lama-kelamaan aku lihat angka itu semakin bertambah. Semakin tinggi. Sekarang ini sudah mencecah 400+. Aku terkejut pun ada. Belog picisan ini ramai pula orang ikut. Walau bukan semua yang rajin membaca penulisan aku ini. Aku tidak pandai menggunakan ilusi optik untuk menarik pembaca. Bak kata salah seorang penulis belog popular, tajuk entri menarik pembaca berkunjung ke belog kamu. Aku lihat semula tajuk-tajuk yang pernah aku gunakan. Salah satu daripadanya adalah repek kerepek. Haha! Ape la Dill!

Sekarang ini perlu rajin menulis. Walau hanya satu entri setiap hari. Otak aku pun kadang-kadang kekeringan idea. Kemarau. Kering-kontang. Wuu~

Buat semua, terima kasih. Aku tidak pandai menulis dengan sastera tinggi. Juga tidak pandai menulis topik berseri-seri. Mana yang ada sahajalah ya ^^

Terima kasih sekali lagi.

30 comments

July 7, 2011 at 10:06 PM

tahniah miss dill, sebab awak blogger yang friendly so ramai orang suka taw ;)

July 7, 2011 at 10:07 PM

Tk perlu sastera,jnji besh.:)

July 7, 2011 at 10:07 PM

buleh dh ngepeng ambo tu.. ngeheh

July 7, 2011 at 10:13 PM

Dil bkal pemes!

July 7, 2011 at 10:15 PM

ala... macam la aku pilih tajuk yang best... lagi mengarut... isi pun ke laut... kita serupa...

July 7, 2011 at 10:27 PM

org lbh ke bc penulisan yg bersahaja dr yg berbunga2,sastera bagai.tahniah dill..follower da mkin bertambah. ;)

July 7, 2011 at 10:49 PM

@Miz Novexx
terima kasih, senior!

July 7, 2011 at 10:50 PM

@tieykah
thanks tieykah!

July 7, 2011 at 10:50 PM

@kokser kokdam
err..?

July 7, 2011 at 10:50 PM

@Liyana Zahim
huhu. ^^

July 7, 2011 at 10:50 PM

@Nasriq
kite serupe~

July 7, 2011 at 10:51 PM

@Abang Stalker
terima kasih, abang :)

July 7, 2011 at 11:49 PM

wah dh makin ramai

tahniah! =)

July 8, 2011 at 2:49 AM

hahaha entry aku lagi entah ape ape..

July 8, 2011 at 3:15 AM

tahniah la cik dill ye... apa yang cik dill tulis tu ok ape manarik... yang penting bila baca enjoy... tahniah ye... sama lah kita mengarut juga tapi tak mencarut...he he he

July 8, 2011 at 6:21 AM

@Iris
terima kasih, iris!

July 8, 2011 at 6:22 AM

@ABU
entri kamu comel. ahaks

July 8, 2011 at 6:22 AM

@Mr iz
yah! sayang sama babah qayyim!

July 8, 2011 at 8:07 AM

wah kak dill...congratzzz...
entry akak wajib dibaca tau..muaxx
sket
ingat lagi,saya excited betul masa tau akak ade blog.hehe

July 8, 2011 at 10:26 AM

tahniah cikgu dill..
bile nak date ni... hahaha

July 8, 2011 at 10:36 AM

Cik Dill je rasa mengarut tp sebenarnya ramai yg suka..especially sy ;p..haha, sy dulu lagila, 7 org je follower..tp lepas blaja ngn cik Dill & kwn2 blogger lain, da pandaila sikit..sikit je..~ update pun sgt jarang..org x pemes mcm sy xpe..xde org nak bertanya..hehe

July 8, 2011 at 12:25 PM

blog lama gua dulu, folowers dekat nak 500 lepas tu gua bantai tutup, bukak blog baru, buang semua kenangan lama hehehhehe...

p/s: Gua menulis blog utk lepas gian, bukan kejar folowers, tapi kalo ramai folowers best gak kan especially yg folow tu makwe2 hahahahahhaha

July 8, 2011 at 1:36 PM

tahniahhh..pasni tggu entri dill setiap ari ;D

July 8, 2011 at 1:39 PM

@suhaili sarif
hehehe. terima kasih. entri elly pun wajib dibaca ^^

July 8, 2011 at 1:39 PM

@Shamsuddin Amin
thanks :)
give me a call, darl ^^

July 8, 2011 at 1:40 PM

@~SaL IjOu~
saye pun tak femes. tak de sape peduli pun sbenanye. haha!

July 8, 2011 at 1:40 PM

@JONY AL BUAYAK
saye pun suke menulis. sbenanye makin risau bile angka followers makin naik. seram

July 8, 2011 at 4:00 PM

tahniah cik dill

July 8, 2011 at 4:53 PM

dah lari dr tujuan ni
ko update sebulan sekali pon apa salahnya. merepek tu identiti ko. kerepek tu ko... sedap di makan

July 8, 2011 at 6:15 PM

sebab kau merepeklah orang suka...so teruskan merepek tak perlu jadi pelik2...jadi diri lu sudah...keh3

Post a Comment