Monday, July 25, 2011

cintaku ibarat udara

"Laling, nape lambat sangat."

"Ala, sori la dill laling. Guwa baru balik. Kan guwa sekolah petang. Laling usah majuk ye," pujuk Orlando lagi.

"Orang nak makan aiskrim. Jom!"

Kelihatan dua orang anak kecil berjalan seiringan menuju kedai runcit Uncle Ghost.

"Uncle! Kasi aiskrim potong dua. Satu kacang merah, satu jagung," omel dill.

"Uncle tengok kamu berdua ni selalu sangat main sama-sama. Dah besar nanti boleh la membina masjid ye," bebel Uncle Ghost sambil menghulurkan aiskrim kepada Orlando.

"Okei Uncle. Nanti saya bina masjid kaca untuk dill," jawab Orlando sambil menyuap aiskrim kacang merah ke dalam mulutnya. "Nah amek ni, Laling,"

"Laling, jom kita tengok laut" kata dill sambil menarik tangan Orlando.

Dalam hati Orlando penuh bunga. Bunga tahi ayam, bunga orkid, bunga kobis, brokoli dan macam-macam bunga lagi.

dill tengok laut luas. Matanya berkedip-kedip. Suatu hari nanti dia mahu ajak Orlando pergi berlayar. Tengok ikan lumba-lumba.

26 comments

July 25, 2011 at 10:13 PM

comel
:)

July 25, 2011 at 10:14 PM

hoho... ni skandal tahap apa ni?

July 25, 2011 at 10:14 PM

ehem. ni kea cinta pertama Dil..

July 25, 2011 at 10:28 PM

wow! kisah betul ke neh?

July 25, 2011 at 10:33 PM

wah, romantik gitu citer ni.... hoyeaah!!! keep it up, sila sambung boleh???

July 25, 2011 at 10:41 PM

tapi best!! comel.... :D

July 25, 2011 at 11:28 PM

bahaya tu ibarat udara.... takut tinggalkan bau je...he he he... nak aiskrim juga lah...he he he... menarik.. he he he

July 26, 2011 at 12:06 AM

orlando tu gosok gigi tak?

July 26, 2011 at 12:07 AM

ghost, ngko pon jadi mangsa ye hahha

July 26, 2011 at 12:13 AM

alolo sweet nye mereka :D

July 26, 2011 at 12:18 AM

brokoli pun jadi eh.. hehehe.. sweet je. mr.orlando bloom blomm blomming ^^

July 26, 2011 at 12:41 AM

dill, gua cross entry Lu ni kat blog gua... sape2 nak tau versi orlando sila terjah blog gua, ahaks...

July 26, 2011 at 1:04 AM

sweet !! >.<

July 26, 2011 at 3:22 AM

wah wah.. ;p

July 26, 2011 at 3:39 AM

sweet je..hehe

July 26, 2011 at 6:33 AM

ish..
scandal ni...

July 26, 2011 at 8:26 AM

eheemmmmmm


;)

July 26, 2011 at 9:05 AM

alolor...so cute!
mana lah tahu kannnnn... satu hari nanti ;)

July 26, 2011 at 9:41 AM

Masjid itu pasti mahal juger hargenye.. Yeh!! Sy dtg dri entry smbungan entry ni.. Napain terlepas entry ni! Deimmmmm~

July 26, 2011 at 11:41 AM

ahah,,


chumel!


br faham, ni dtg dr blog orlando :)

July 26, 2011 at 12:55 PM

sweet owh..
dapat kat Orlando terus hancur..
hahaha :D

July 26, 2011 at 7:37 PM

wah comel.. ini cerita betul ka apa?..mcm betul jak hehehehe

July 26, 2011 at 11:00 PM

wah..wah!

gara-gara kamu pecah rahsia profession aku sebagai penjual eskrem.uh.

esok nak jual kedai eskrem lak.

September 8, 2011 at 9:07 PM

name orlando dah cukup macho dah..ckp pun gua2...sekali pgl dill laling..hehehe...cumill...

October 11, 2011 at 3:48 PM

adehhh, ni kisah cinta terlebih gula nih...hahaha

October 27, 2011 at 4:44 PM

sweet. everything.

Post a Comment