Tuesday, July 5, 2011

temasya sukan tahunan 2011

Selepas berlari-larian 1 Malaysia dan Kem Bestari Solat pada hari Sabtu, hari Ahad kami membakar kalori dan kolestrol yang ada semasa temasya sukan tahunan kali ini. Awal-awal pagi lagi aku sudah tercongok di sekolah menyiapkan ahli perbarisan Tunas Puteri. Tidaklah bertempek mekap bagai. Cukup nampak kemas dan bersih dengan uniform masing-masing.

Mengendalikan sukaneka kanak-kanak tahap satu memang haru biru. Masing-masing tidak boleh duduk diam. Ada sahaja benda yang ingin dilakukan. Tiba-tiba hilang dari pandangan. Bila ditanya ke mana, pergi beli air jawabnya. Muka tidak bersalah. Aku yang terkontang-kanting. Dugaan. Haha! Kemudian bertugas sebagai Penjaga Masa. Masih baru dengan penggunaan jam digital itu maka aku mengambil sedikit masa membiasakan diri untuk menggunakannya. Yalah, sebelum ini asyik jadi pencatat. Kali ini bertukar tugas. Walau bagaimanapun, segalanya berjalan lancar. Alhamdulillah.


rumah biru tabik bergaya

rumah merah berkaca mata hitam

budak-budak gedik yang suka mengacau hidup aku

tepi la korang! aku hendak ambil gambar kereta kuning itu

p/s: tiada lagi latihan sukan setiap petang. rindukan olahraga. sigh~

35 comments

July 5, 2011 at 6:51 PM

Bestnya!!! huhu.
n jgn lupa ke blog kami. Setiap hari mempunyai berita terbaru. :)

July 5, 2011 at 6:55 PM

dari kiri: cikgu tipah, cikgu bedah, cikgu dill dan cikgu sarimah. =)

July 5, 2011 at 7:16 PM

wah dill, teringat zaman dulu bila tengok budak bersukan. :)

July 5, 2011 at 7:24 PM

best2!
rindu pulak kat skolah dulu2..
sobs

July 5, 2011 at 9:24 PM

nak curik idea perbarisan
skola saya x wat sukan lagi
hehe

July 5, 2011 at 10:07 PM

memang menyeronokkan..kenangan masa sekolah bestz!

July 5, 2011 at 10:21 PM

teringat zaman kanak2 dulu... sanagt aktif dan liar... hoho... memang semangat masuk sukan...

July 5, 2011 at 10:43 PM

Lu pagi tu mandi ke tak? hahahha

July 5, 2011 at 10:53 PM

oit,ticer,..sme la kite,bru jek pas sukan,.itam muko den,.haha,.taon ni rumah merah juara,.hehe,.

July 5, 2011 at 11:23 PM

@Umedia Network
baek. insyaallah ^^

July 5, 2011 at 11:24 PM

@penjajah minda
haha! ade2 je kamu ni~

July 5, 2011 at 11:24 PM

@KAMIHIDUP
sekarang pun bleh bersukan lagi~

July 5, 2011 at 11:24 PM

@Cik Ezy
sobs..sobs..

July 5, 2011 at 11:24 PM

@suhaili sarif
cilok je. ahaks

July 5, 2011 at 11:25 PM

@hiro
yah! mmg tak dpt dinafikan lagi~

July 5, 2011 at 11:25 PM

@Nasriq
sukan mmg best woh. esp olahraga~

July 5, 2011 at 11:25 PM

@JARI YANG TERBARAI
mandi la beb! haha! dush!

July 5, 2011 at 11:26 PM

@**::CIKNUURUL::**
oh. skolah saye umah kuning~

July 5, 2011 at 11:27 PM

hahahhaa... xlama lagi saya mesti macam dill juga.. :)



^^

July 6, 2011 at 12:03 AM

aku dah tak berpeluang merasai semula alam sekolah. hehe

July 6, 2011 at 12:38 AM

rindunya zaman sekolah dulu, setiap tahun mesti ada event ni~~~

July 6, 2011 at 3:18 AM

he he he akhir nay berjaya..wah sipa ada yang pakai kaca mata hitam tu... he he he... sapa yang menang tu...

July 6, 2011 at 10:17 AM

sy rumah kuning..hehehe

July 6, 2011 at 3:54 PM

@Bella Bell
yah! join da club, bella ^^

July 6, 2011 at 3:55 PM

@Kapten Atok
boleh. kamu cari isteri seorang cikgu. bleh join sekali ^^

July 6, 2011 at 3:56 PM

@Miz Novexx
yah! mmg best sukan2 ni

July 6, 2011 at 3:56 PM

@Mr iz
rumah kuning menang. wuu~

July 6, 2011 at 3:56 PM

@Khairul Antasha
kuning juara taun ni~

July 6, 2011 at 6:21 PM

bestnye, mesti seronokkan...

July 6, 2011 at 6:59 PM

@Ct Aja
seronok sampai nak terguling2 kepenatan. ahaks

July 7, 2011 at 2:47 AM

Musim sukan sekolah sudah tiba. Dekat blog ni cikgu update sukan kat sekolah.. Dekat blog Nelly dia update sukan kat sekolah juga tapi sebagai wakil pelajar.. Hehehe..

July 7, 2011 at 11:25 AM

dil,hawat sorg biru.owh..phm da.mst dill rmh biru kn.rindu plk zmn kck2 dlu.mcm2 sukan join.kompem dpt hadiah.wlupn dpt tupperware je pun da rs hapy semggu.haha..bdk2.

July 7, 2011 at 3:26 PM

ptt mcm kenal yg baju biru gmbr no 2 dr bwh tu
rupanya suami kak rohaida

July 7, 2011 at 5:31 PM

@Abang Stalker
yeap2. saye umah biru. comel tak saye? ahaks

July 7, 2011 at 5:31 PM

@suhaili sarif
ya betul!!!

Post a Comment