Tuesday, April 5, 2011

sarapan pagi zaman sekolah

Kamu semua masih ingat sarapan pagi yang emak kamu sediakan masa zaman sekolah dulu? Kamu makan apa? Nasi Goreng? Cekodok gemok-gemok? Roti Telur?

Masa dulu, aku dan adik-adik enjoy sangat sarapan pagi kami. Sesibuk mana pun emak, sarapan pagi tetap ada Kiranya kami berempat tak kebuluran. Terima kasih emak!





Ha! Yang berkotak-kotak kat atas tu antara sarapan pagi kami dulu. Favourite kami berempat, Honey Stars dan Koko Krunch. Emak akan bancuh air susu panas- susu pekat manis dicampur dengan air untuk dimakan bersama bijirin. Waktu tu tak reti minum susu segar. :) Sekarang ni, layan Cookie Crisp. Walaupun ada orang kata ini makanan budak-budak, aku peduli hape. Janji aku suka! :)

Selain bijirin, emak ada juga membuat nasi goreng untuk kami. Selalunya aku tak makan. Bukan boikot. Tetapi, kalau aku makan nasi goreng pada awal pagi, alamatnya sampai je kat sekolah, mesti berlari ke tandas. Sakit perut ma. Haha!

Kamu semua makan apa?

okei. ciaO.

18 comments

April 5, 2011 at 10:26 PM

saya suka makan nasi goreng walaupun pagi2 saya x penah breakfast..

hahahah~

April 5, 2011 at 10:26 PM

haha miss dill. untungla dulu2 sarapan koko krunch, iszuan dulu kdg2 minum air teh panas je. haha~ ingat dulu kecik2 xsuka sgt breakfast sbb kalau pg skolah dgn perut kenyang mesti xslesa, asyik nak tercirit2 je.hahaha~

April 5, 2011 at 10:37 PM

nasi goreng kg..kdg2 apak buat burger...byk jgk la...hehehe...

haaa..telur separuh msk cmpur kicap..perhhh...

mina jarang bijiran...suke mkn time cuti je...hehehe

April 6, 2011 at 12:41 AM

he he he...saya mesti roti sapu planta... tak pun roti bakar... telur setengah masak dengan vitamin... vykmin tak pun masa kecik scott ilmusion... tu je ...he he he

April 6, 2011 at 8:36 AM

selalu makan nasi goreng..
bihun goreng..
segala macam bende yang goreng...

April 6, 2011 at 9:09 AM

hoho
sy dlu mkn RMT je
-___-
kn owg sllu ta mkan
cg swoh tlong abeskn
jimat
T_T

April 6, 2011 at 10:19 AM

comot teringat zaman kolah bila ada lori honey star milo n d geng ada mai kat sekolah annn...berebut2 je nak pegi mkn free..haha

April 6, 2011 at 10:32 AM

pepagi mkn roti ngn telo je..
huhukk

April 6, 2011 at 10:56 AM

sama la mcm sy! tp sy mkn koko cruch jer...

April 6, 2011 at 2:18 PM

dulu2 pegi sekolah mnum air susu ngn madu je.. hehe.. x sarapan pun.. x lalu.. :)

April 6, 2011 at 2:30 PM

khalis?roti canai kena 3 keping.. nasi lemak kene 2 bungkus, lempeng 3 keping, jemput 250gm tepung.. hehe

Tips supaya blog sentiasa diingati

Kenangan lahir 80-an

Ada apa dengan dara

khalis datang ziarah di sini

April 6, 2011 at 2:50 PM

nonie xske saraapn..sbb nti skit perut.hihih

tp kalu tme mak msak burger ke..mmg mkn~~~xnk lpas peluang

April 6, 2011 at 3:33 PM

Same la! cik Yana tak boleh gak makan benda berat pagi2. Mesti nak gi tandas nanti :P

Entry terkini: Blogger yang buat cik Yana tension!!!

April 7, 2011 at 6:26 AM

eh dh jarang makan bnder nih owh..
dlu mmg kerap jer ;P
berkhasiat tuh dri mkn bnder berminyak.. haish

April 7, 2011 at 1:50 PM

sblm g skolah sj jarang bekfes..x biasa..

April 7, 2011 at 8:07 PM

@shikio: dah tu bile mase makannye? hihi

@isz: mak suh makan. kami tibai je. ahaks

@mina: bijirin tu sbb nak cepat. mak tak yah masak :)

@mr iz: roti sapu planta mmg sedap! tabur gula sket

@raji: btul! tiade minyak~

@

@iema: awak tak sakit perut pas makan goreng2 tu?

@amanina: yeke? masyuk la!

@dak comot: a'ah. sangat sedap hokeh

@cik ezy: sedap gak kan :)

@nick: koko krunch mmg mengkokokan kite :)

@jeely: sedap ke? bleh test pasni :)

@khalis: tu sarapan ke? terbaek la!

@nonie: nape sume orang sakit perut eh bile makan pagi?

@cik yana: awak pun sakit perut kan

@khairul antasha: selalunye ade yang jarang bekfes kan

April 9, 2011 at 3:57 PM

nik jarang breakfast la time kecik2.tak pandai nak makan bijirin time kecik2 dulu.hehe

April 9, 2011 at 7:39 PM

hihi. nik makan ape?

Post a Comment