Saturday, April 30, 2011

Review Tentang Tulisan Bogel


Dijemput oleh tuan penganjur sendiri, Penulis Bogel. Terima kasih.

Aku tidak mengenali dia secara peribadi atau maya. Cuma pernah ternampak namanya di belog kawan-kawan. Review ini berkaitan dengan belog dia. Aku tidak pandai memilih perkataan yang bombastik untuk membuat dia emosional atau orgasm :)

Tulisan / Font
Dia menggunakan Arial sebagai font pilihan. Sesuai dengan 'peraturan' laman sesawang di mana penggunaan tulisan mudah-baca digunakan.

Header
Header yang simple dan menarik. Senang diterjemahkan apabila melihat gambar header dia. Tidak semestinya perlu letak gambar hebat bagai. Yang mudah dan ringkas kadang kala mampu memberikan mesej yang kuat.

Widget
Suka menggunakan beberapa widget. Walau bagaimanapun ia tidak memberatkan belog dia. 

Gambar Profil
Memilih menggunakan gambar seorang lelaki menunjukkan jari tengah. Ditutup jari tengah itu dengan lambang 'Peace'. Unik. Haha!

Gaya Penulisan
Santai. Aku membaca hampir 80% penulisan dia. Dia seorang pelajar linguistik. Menggunakan pelbagai perkataan banyak maksud. Kadang-kala menggunakan dialog untuk menyampaikan mesej. Kreatif. Mudah faham. Di awal-awal penulisannya gaya menulisnya lain. Kemudian gaya itu berkembang (develop), dari ayat tersurat kepada ayat tersirat. Punya melankoli tersendiri.


Isu
  • Dia sayang famili. Sayang sangat. Perasaan kasih sayang keluarga boleh dirasa dalam beberapa entri dia.
  • Tentang pasangan: Adam dan Hawa. Perkara-perkara yang berkaitan tentang cinta, nafsu dan sebagainya.
  • Isu semasa. Kupasan sendiri. Makna tersendiri.
tag:
[I know it is late, but i have to tag somebody, dear =)]

http://tulisanbogel.blogspot.com/2011/04/review-tentang-tulisan-bogel-aku-cabar.html

8 comments

April 30, 2011 at 11:20 PM

simple je blog die..
tp ok..
=)

April 30, 2011 at 11:27 PM

yeap. orang bahasa ni :)

April 30, 2011 at 11:33 PM

header dia tak mnahan. hehe

April 30, 2011 at 11:42 PM

hehe. kreativiti die kan

April 30, 2011 at 11:51 PM

tq
dr link ko bg... aku masuk blog dia
then aku lompat2 blog lain

ngeee

April 30, 2011 at 11:54 PM

tau dah..ko tu~

May 1, 2011 at 11:54 PM

hehehe....unik betul...mina terjah okeii..hihihi

May 1, 2011 at 11:55 PM

baek :)

p/s: mina ni check semua entri kah? haha!

Post a Comment